**NoTE**

kepaDa yang Melawat AKU UCAPKAN jUtaan TErima Kasih.. pEsANAN kepada yang Masuk..Jangan sesekali MENGCOPY APA2 YANG TELAH AKU uPdatekan..Lagi2 meng+ nama blog aku kepada unsur yang leh Memalukan NAMA bAIK Aku..
nak Bace SILAkAN..tAPI JGN buat perkara Tak BAIK tentang Blog AKU KALI NI teriMA kasih.........."hanya Tuhan Yang Tahu"


Org Yg CNtik,MACHO giler dISINI

Khamis, 23 November 2017

Rindu sangat nk berbloggerr .

Assalam semua.. Lama sgt x menulis disini... Rindu kwn2 lama dulu.. Terutama Anne... Manalah anne sekarang... Kalu anne baca.. Pls yer bg info sekarang😍😍
Kenalkn nie putri dhania kita.  Dh 4 thun lbh umur dia.. N yg belah sama tu ank saudara.. Kak qaseh zulaika nama dia




Sekarang yana dh jd Mua di kawasan tmapt yana.. Bru setahun aktif.. Alhamdulilah.. Masih bru dan banyak yg perlu dilalui.. SENDU lagi.. Antara hasil tgn yana jom tgok

Bila dh lama x berblog x tahu nk cerita apa... Nanti yana update sesikit life skang nie yerr.. 
Terima kasih yg sudi baca😘😘

Ahad, 5 April 2015

Hampir setahun x hapdate

Assalamualaikum...

Pepagi nie mata x leh nk lelap... Sbb minum super power coffemate... Ttba belik sana belik sini ,yana terigat pulak kt blog yana nie. Dh nak setahun x update.

So far skang yana dh duk sdri.. Alhamdulillah setelah 4thun jugak duk gn mertua... Dh sampi rezeki duk sdri kn... Alhamdulillah... Anak yana pun dh besar.. 1thun 9bln...dr lhir sampi skang bru nk cerita ank kan. Tgok berapa lama yana tglkn blog nie... In sha Allah.. Bila free yana hapdate sesikit tntg life yana sekarang k.... NOw dh 3pagi... Suami x balik.   Ha awat pgi x blik.. Next story kita habak k.

Bye good morning.  😊😊


Isnin, 8 April 2013

Makeup Member Tunang

ASSALAM KAWAN2....

harini nak cerita tentang  new Job yg MENCABAR.. SETELAH BAKAL akn begelar  mama nie...

yana dapat tawaran tuk makeupkn member tunang... 
soo jom kita tengok perubahan hasil dr tangan yana.. tak berapa perfect..almaklum yang makeup pun bukan berSIJIL BAGAI yer hehehe.. just pengalaman aja...



gambar sebelum.. Kulit mmg senang nak makeup... licin n bersih tanpa cela n jerwat

 
gambar hampir siap....



makeup di bahagian mata



okey.. gambar setelah siap semua di makeOver.... alhamdulillah tuan badan berpuas hati... lega sangat... dia suka gan hasil tangan yana.. Amin...



sebelum.. pulang.. yana take pic dulu.... 
okey sampi sini je yg dpt yana tulis buat kali ini yer....

Khamis, 14 Mac 2013

kerja Nyambil2 sy skang

 Assalammualaikum kawan, nak share apa yana buat skang... time tgah mengandung mmg yana mls nak berniaga On9... But alhamdulillah rezeki sentiasa ada untuk ibu mengandung nie.. Bersyukur
sgt2

okey kerja nyambil2 yana skang  makeup kan org pada mereka yang sudi nak yana makeupkan...
cm x percaya jer kan yana dh kearah berani nak makeupkn org.. tp yana belum pro.. but alhamdulillah mereka puas hati...

sebenaryer rezeki nie dtg dr kawan yana yg yana shurkan nak makeupkn dia tunang bulan 3... n tak sangka sebelum tarikhyer sampai kawan yana at gambr bawah nie sudi nak try hasil tangan yana tuk ke mjlis wedding kawanyer...
mula2 terkejut.. yelah mmg x de sapa tau yana ada nk makeupkn org.. tanpa tolak n dia adalah customer pertama yana... jom review gambar sebelum n selepas


 gambar sebelum dia... just pakai powder  sahaja...




N after makeupkn.... simple makeup jer.. nak ke mjlis wedding kan....

alhamdulillah owner suka.. tu dh mencukupi...
next story.. makeupkn kawan yana Tunang Pulak... cabaran makeup yg paling mencabar...

bye.. assalam

Isnin, 18 Februari 2013

Alhamdulillah.... rezeki ALLAH Amin... THANKS ALLAH

Assalammualaikum...

hai kawan2.. lama kan yana x update...  mmg tak nak update pun... DISEBABKAN tahap kemalasan terlampau dari biasa ehehehheeh...

berbalik pada tajuk mengenai Rezeki Allah..alhamdullilah rezeki darinya amat berharga kan... Alhamdulillah setelah yana khawin selama 2tahun Lebih akhirnya.. UPT test selama ini negativ n akhirnya UPT yana menunjukkan yana positif  hamil...

rezeki tue sebnarye yana nak tp mmg yana cuba x nak terlalu mengharap.. sebab yana tahu tuhan dah aturkan apa yg terbaik tuk yana...

haruslah yana n suami gembira x terkata.... air mata keluar bukn kerana sedih tp yana x percaya ia kenyataan bukn mimpi2 yg selalu bermain dalam tidur yana... bersyukur sangat.. kesabaran yana n hajat yana pada 10 muharam termakbul.. n ada satu niat yang baik tuk diri yana ,yana percepatkan.... kerana kesyukuran sgt dgn berita gembira ini....alhamdulillah.. azam TAHUN lepas n sambung  untuk tahun  ini semua dh tertunai.. n terbaik adalah azam dpt terlaksana seblum tamatyer tahun 2013.. amin n bersyukur sgt....


sesiapa lah yg menghadapi situasi yana yg dh lama bernikah n bru pertama kali UPT positif pastilah gembira yg teramat..
tapi yana simpan dulu sebb x nak terlalu gembira ...hanya mampu bersyukur dgn anugerah terindah yg diberikan....
now baru yana dpt kongsikan pada kawan2 ye..SORRY sgt beritanya lambat n ketingalan heheeheh

sebelum yana preggy nie.. banyak yg tany soalan "bila ?? dh ada ISI?? n MACAM2 lagi... mls nak jawap tp yana tau tuhan maha mendengar n mengetahui.. bnyk soalan yg ditanya membuat yana tertekan,n buat yana sedih.. tp yana sabar.. perkataan yg paling sakit tuk di ingat bila org kata suami yana mandul sbb selalu minum air asam limau(adakah satu senda atau hinaan ye)... tue lah perkataan yg paling buat yana terguris.. berkat sabar n berusaha yana akhirye Allah dh beri Yana Jawapan TUK SEMUA YANG BERTANYA .. alhamdulillah...


sesiapa yg belum dikurniakan anak walupun dh berkhawin lama... bersabar lah ye...n jgn terlalu mengharap cpt tuk dpt cahaya mata dlm setiap doa... Redhaknlah ia n biarlah ia yg mengaturnya.. In Sha Allah...pasti akn tiba turn anda... Amin  n in Sha ALLAH



Alhamdulillah.. doakan agar Yana dan kandungan yana sihat...membesar dgn sihat n selamat hingga saat dilahirkan.. Amin.. berapa Usia Kandungan Yana... masih baru tp yana dah masuk ke TRIMETSER KEDUA.. amin ALHAMDULILLAH



Selasa, 8 Januari 2013

Salam selasa

assalammualaikum.... hi disebbkan yana petang selalu sgt tidur.. hrm mesti tidur.. tak tau napa... mmg dh nk cm gini kan nak buat cm ne... soo dr tidur.. (dh pun tidur td 1/2jm ) heheh

yana cuba lah gigih update blog... sambil tunggu cerita kartoon yg yana suka tgok...boring sgt.. tak tau dh nak buat apa... n blog pun selalu dilupakan..

tak tau nak buat blog apa tau.. skang dh kurang makeup... yana makeup pun simple2 ajer.. mlas nk ber makeup.. perangai malas menjadi2... YES mmg saya pemalas yang amat...

niat hati nak join blog balik.. tp mmg susah nk janji.. n kadang2 buntu nk update apa tau.. strees sgt... fb PUN SKANG bosan.... yana suka info yg berguna n x sukalh benda mcm x boleh diguna pakai... okey tekak nie cm nak mkn sesuatu n cerita kartoon yg yana tunggu dh nak mula bye2.. nti yana updatelagi.. next month bulan pntg.. tp sad tak boleh nk Planing HOLIDAYS.... BERANGAN nak holidays at Perak tahun ke 8 couple kami..

KNP N KNP .. NTI yana cerita okey.... see u next n3 ,,YANA hu lala





Rabu, 26 Disember 2012

Rindu nak menaip

Assalammualaikum kawan2.... terasa rindu tuk menaip at my blog yang dh bersawang nie..

mmg sentiasa bersawang pun kan... lama jugak yana x updatekan.. kata nk jd blogger balik.. hrm mmg x boleh nak percaya...
ehem2 sejak2 tgok blog org n terigt pulak gan kawan blog yang dah lama menyepi.... Rindu menaip makin membuak2... 


setelah solat terus open laptop n mula lah tangan nie taip2 ayat2 yang ada nie... jap g nk singah2 blog kekawan... miss pulak nak BW... :) OKEY LAh taip sampai sini... nti yana  taip2 lagi okey...

salam dr yana N en.hubby <3<3<3

art.blog

senAraI bLog