**NoTE**

kepaDa yang Melawat AKU UCAPKAN jUtaan TErima Kasih.. pEsANAN kepada yang Masuk..Jangan sesekali MENGCOPY APA2 YANG TELAH AKU uPdatekan..Lagi2 meng+ nama blog aku kepada unsur yang leh Memalukan NAMA bAIK Aku..
nak Bace SILAkAN..tAPI JGN buat perkara Tak BAIK tentang Blog AKU KALI NI teriMA kasih.........."hanya Tuhan Yang Tahu"


Org Yg CNtik,MACHO giler dISINI

Isnin, 6 Disember 2010

KawIN muDa.. (dh Tau MASaK ker???)

salam all.. hai kepada yg kawin muda.  cm yana nie kan.. uALL tau masak tak???
kalu tanya yana Comfirm Yana tak tau langsung
but yg simple2 tau lah..
sepanjang kawin nie..pernah ke yana masak utk suami.. hehehe
comfirm lah ada..
yg senang2 pandai lah



but setelh 1 minggu mak mertua yana tak ada.. dia g KL 1WEEK jer
yana terpakselh beljar masak..
takan beli bungkus je kan
apa lg tak geti masak call lah my mum..
huhu tanya apa yg ptut disedia kan kalu nak masak,...
TU lah sebelum kawin tak geti nak belajar masak kat dapur..

asik duk dlm bilik tengok cermin MAke-up memanjag..
(SIAPA LAH TU KAN)

heheh bukan terlambat pun nak bajar walupun dh kawin..
belajar selepas kawin pun ok.. tak susah pun memasak nie
POYO jer kan yana nie..

ok yana jujur ok.. yana tau masak apa yg orng kata senang masak.. dr kawin yg yana tau masak
just telur masak kicap jer ..goreng2 tu mesti lah tau kan..
but semangat nak bagi suami makn nie kan yana belajar lah masak.. n suami yana akan meng COMENT masakan yana..
setakat nie yana hanya
 dapat masakan dia SUP aYAM n kari AYAM..
TU semua minta bantuan ibu yana.. bukan tolong Masak But bahan2yer sahaja..

ok.. APA yG YANA bebel kan.. yana nak tunjukan masakan AYAM madu.. NIE
tak mintak resp gan my MUM or sesiapa yer.. just berpandukan tunjuk ajar dr bahan dr RENCAH
AYAM MADU..
jom layan

bahan2yer




ayam yg telah digoreng

halia 2cm, dn bawang 2 biji.(sedang kebesaranye)
dah di tumbuk sampai agak2 lumat juga..
nak kisar pun boleh.. tapi cra asli lagi berasa...

bunga lawang(btui ke) tomato n RENCAH ayam madu..
Boleh + apa2 tuk HIASAN yer.. nie buat gup jer.. soo biasa2 jer n senang kojer den tak berkecah dapur
heheh
dasar pemalas

cara masak.. mula2 tumis bahan yg kita tumbuk tdi.. sampai naik bau..
masukkan 1 cwan air.. (ikut suka nak lbh berkuah or tak yer)

kacau bia sebati(yeke sebati hentam jer k)
 pastu masukkan 1 pack rencah AYAM MADU..
Kacau 2 biar wana serata.. masukkan air kalu terlalu pekat

masukkan ayam.. n tomato .. siap..
+ sos kalu nak selera sos sikit.. sedap tau.. yana suka tokok tambah biar lain sikit ..
kalu tak try tak tau hasilyer..



siap.. sedap  suami suka sangat hirup kuah ayam madu nie..
hehehe


p/s: Jgn lupa letak garam n ajinamoto k.. kang tak rasa apa2 kang..
letak seselera anda ok..
-END-



Tiada ulasan:

art.blog

senAraI bLog