**NoTE**

kepaDa yang Melawat AKU UCAPKAN jUtaan TErima Kasih.. pEsANAN kepada yang Masuk..Jangan sesekali MENGCOPY APA2 YANG TELAH AKU uPdatekan..Lagi2 meng+ nama blog aku kepada unsur yang leh Memalukan NAMA bAIK Aku..
nak Bace SILAkAN..tAPI JGN buat perkara Tak BAIK tentang Blog AKU KALI NI teriMA kasih.........."hanya Tuhan Yang Tahu"


Org Yg CNtik,MACHO giler dISINI

Selasa, 26 April 2011

Tips Kecntikan utk Bakal Pengantin

Salam all, ok hari nie yana nak kongsi tips.. Berdasarkan pengalaman semua owg lah ye..sebelum nak MENJADI isteri Org..
ok.. U all yang BELUM kawin mesti nak look cntikkan time wed korg tu..
tips uk nak naik seri senang je sebenarye..yg pnting u harus displin gan amalan or tips diberikan.
antara tips n pemantangan sebelum wed.. Seperti at bawah sila baca jika berkenan.


1. u all jgn lah make-up muka u all tu selalu ye.. Or make-up yg boleh nampak perubahan at muka u all tu
yang paling bagus tak payah pakai make-up lagsung .
amalkan nie kalu boleh 6bulan sebelum .. Kalu tak sgup 4 bulan sebelum wed pun ok.. Knp ye..
Nanti yana jelaskan ye sebab2ye

2. amalkan minuman yg baik n berkhasiat.. Amalkan (2bulan Sebelum wed)
seperti Pati Prum E.shine or Buah PRUM dia bagus tuk kesegaran kulit..or benda2 yg bagus tukkulit wajah.

3. jangan cbut bulu kening (Bagi mereka yg mmg ada mencabut lah) - 4 bulan sebelum..

4. rajinkan lah diri mandi lulur ..n Beli je bahan n hujung minggu amalkan lah ye..(3bulan sebelum)

5.jauhkan lihat wajah anda di Cermin yg terlalu kerap.. 1bulan sebelum.

6.jangan selalu keluar rumah bukan apa.. Nanti bila biasa dipandang sekeliling.. Nanti nampak ( 1bulan sebelum)macam dh terbiasa nampak n hilang sikit seriye tu

7. mesti cukup rehat..n tidur jangan terlalu lewat..

8. Penjagaan makan,harus bepantang.. Jika anda mengalami masalah memakan yg memudaratkan.pada wajah anda..(Area hampir ketarikh majlis)


ok nie jer.. Tips yana dpt kongsikan tuk bakal2 Pengantin..antara sebab2 y kita harus lakukan amalan nie
bagi yg tips pertama tu..jgn kerap sgt make-up krn apabila kita selalu make-up hingga ke tarikh majlis
maka wajah time wed nanti takkan nampak impak perubahan yg ketara..sebab dh selalu sgt solek
yang kedua.. Yana pun ada amalkan..selain sedap dia menyegarkan wajah juga.. Bagus tuk wanita yg
impikan kulit muka yg beseri..3 bagi mereka yg rajin cabut bulu kening.. Cm yana gak amalkan lah ye..
Kita akan dpt lihat pebezaanyer org2 tua biasaye pantang ppuan cabut bulu kening.. Sebab disitulah yg bolh merubah wajah yg amat drastik sekali

4.haruslah ye.. Nak nampak gebu cntik dihari yg dinanti,5 supaya tak susah hati tgok muka yg kurengapabila tak guna make-up..nie bagi yg sentiasa tak lepas dr make-up..bolh tgok tapi jagan terlalu kerap
6.tu harus lah ye.. Lagi2 nak dekat majlis.. Banyk dugaan cabaran..tips nie megelakkan benda yg kita tak ingini

7& 8 semua mesti tau kena jga kesihatan pemakanan kan.. Supaya wajah anda tiada masalah diharibahagia..

ok tips yg berguna tuk korg yana kongsikan.. Nie dr pegalaman lepas2 yana sebelum jd isteri owg..
biarkan hodoh seketika but hasilye after wed u all akan nampak impak dr tips nie..
Selamat mencuba.. Bagi yg sudi nak megamalkan tips nie.. N kalu kurang sama2 lah kita kongsikan yer

Tiada ulasan:

art.blog

senAraI bLog